Програмист ще ставам аз!


           
Пролетни състезания по информатика,
8 май 2021 г., Велико Търново

 

 
Протоколи за класирането по групи: A, B, C, D, E.
Протоколи за класирането при момичетата по групи: A, B, C, D, E.
 
Резултати от проверяващата система:  A, B, C, D, E.
 
Условия на задачите:
 
 
Тестове и авторски решения:
 
 
Събмити на състезателите:  A.zip, B.zip, C.zip, D.zip, Е.zip
 
 
Началото на състезанието в събота беше от 9:20 часа. Изместването с 20 минути спрямо първоначало обявеното е необходимо, защото от 8:00 до 9:00 се провежда тестовото изпитване от олимпиадата по информационни технологии за учениците, които участват едновременно и в двете състезания.
 
 
Съгласно заповед на МОН № РД09-823/05.04.2021 г. за изменение на предишна заповед, пролетните състезания по информатика се проведоха дистанционно на 8 май 2021 г. Учениците се състезават по региони и работят в контролирана среда с наличие на квестори. Националната комисия поддържа компютърна проверяваща система, чрез която всеки състезател изпраща своите решения по време на състезанието. Състезанието ще се проведе от 9:20 часа на 8 май (събота). Домакин на състезанието е РУО Велико Търново и ПМГ "Васил Друмев", Велико Търново
 
 
 
Забележка: Според протокол 4 от 07.04,2021 г. за решения на Националната комисия всички участнички от разширения национален отбор-момичета, трябва  да бъдат регистрирани в група A на Пролетните състезания.
 
Инструкциите за ограничаване достъпа по интернет и за изпробване са същите, каквито бяха за националния кръг на олимпиадата:
 
Приложение 1. Указания за ограничаване достъпа до интернет чрез рутер и за компютър с Линукс.
Приложение 2. Указание за ограничаване достъпа до интернет за компютър с Windows.
 
Препоръчително да изпробвате достъпа до системата поне един ден преди състезанието.
 
 
 

Сайт за националните състезания по информатика за ученици